EDİRNE / KEŞAN - Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi

Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Proje Başarıları

1-Tübitak – Bilgisayar ve Yazılım Dalı 1.liği: Bu yıl 47.’si gerçekleştirilen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi “Androiadrı” adlı projeyle Bilgisayar Dalı Birincisi oldu.

3 gün süren değerlendirmeler sonucunda dereceye giren projeler dün İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan törenle ödüllendirildi.

649 proje başvurusu yapılan yarışmada 100 proje sergilenmeye değer bulunarak İstanbul Avrupa Bölge Bilim sergisine davet edildi.

Ayrıca Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nin Psikoloji alanında hazırlamış olduğu proje de İTÜ de Finalist olarak yarışmaya hak kazandı.

Birinci olan okullara ödüllerini Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve İTÜ Rektörü Prof. Dr.Mehmet Karaca verdi.

2- 5.DOESEF Uluslararası Doğanata Education Science Energy Engineering Fair (DOESEF) Bilgisayar ve Yazılım Dalı Türkiye 1.liği

Türkiye ve Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen toplam 915 projeden 110 projenin finalist olduğu Uluslararası Doğanata Education Science Energy Engineering Fair (DOESEF) proje yarışmasında,  Okulumuz Bilgisayar-Yazılım dalında Androidarı Projesi ile Türkiye 1.si oldu.

Bilgisayar-Yazılım dalında Androidarı projesi ile Türkiye 1.si olan Hasan AVCU, Ayberk ESER ve Recai YANMAZ’ın İntel firması tarafından da ödüllendirildi.

DOESEF NEDİR?

Kısa adı DOESEF olan ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışması 13-15 Nisan tarihleri arasında İzmir’de, İzmir Üniversitesi tarafından düzenlendi.

Türkiye’den 752, yurt dışından 163 proje müracaat etti. Bu projelerden Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve seçilen Bilgisayar-Yazılım dalında 10, Biyoloji dalında 30, Fizik dalında 26, Kimya dalında 24, Mühendislik-Enerji dalında ise 20 olmak üzere toplam 110 proje yarıştı.

3- 25. MEF Uluslararası Proje Olimpiyatları Fizik Dalı Türkiye 2.liği

Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi 25. MEF Uluslararası Proje Olimpiyatlarında Türkiye Fizik 2’ncisi oldu. 10-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü, İstanbul MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 550 den fazla projenin başvurduğu yarışmada 22 proje Fizik dalında finalist olarak yarıştı. Yarışmanın sonucunda Androidarı projesi fizik dalında 2.lik ödülü kazanıldı.

Bir proje ile hem Bilgisayar hem de Fizik alanında derece alarak ayrıca bir rekor kırıldı.

MEF EĞİTİM KURUMLARI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI HAKKINDA

MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması; Türkiye’deki fen öğrenimini desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yöneltmek ve onların“Geleceğin Bilim İnsanları” olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor. Yarışmaya, Türkiye’den ve yurt dışından ortaokul sonrası eğitim yapan lise ve dengi okul öğrencileri katılabildiği gibi yurt dışından katılan projeler kendi aralarında yarışıyor. Araştırma Projeleri Fizik, Kimya, Biyoloji alanlarından birinde hazırlanıyor. Projelerin özellikleri bilimsel bir araştırma niteliği taşımalı ve özgün olmak zorunda. Bu özelliklere sahip olmayan projeler başvuru aşamasında eleniyor. Özgün olmayan projelerin sorumluluğu, proje sahipleri ve danışman öğretmenlere ait oluyor. Bir öğrenci ancak bir proje ile katıldığı Yarışmaya projeler bir öğrenci tarafından hazırlanabileceği gibi, ekip çalışması içinde de hazırlanabiliyor (en fazla 2 öğrenci ve 1 öğretmen). Ödüller, projeyi hazırlayan kişi sayısına bakılmaksızın proje başına veriliyor. Projeler MEF Eğitim Kurumları tarafından, üniversite öğretim üyelerinden oluşturulan Jüri Üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Yayın: 24.05.2016 - Güncelleme: 24.05.2016 09:32 - Görüntülenme: 558