EDİRNE / KEŞAN - Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi

Okulumuz DOESEF Yarışması´nda Türkiye 1.si Oldu

5.DOESEF Proje Yarışması’nda İlçemiz Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Proje Koordinatör öğretmeni Hasan AVCU ve öğrencilerimiz Ayberk ESER ve Recai YANMAZ, Türkiye 1.si oldu

Okulumuz Proje Koordinatör öğretmeni Hasan AVCU ve öğrencilerimiz Ayberk ESER ve Recai YANMAZ, Türkiye 1.si oldu

Türkiye ve Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen toplam 915 projeden 110 projenin finalist olduğu Uluslararası Doğanata Education Science Energy Engineering Fair (DOESEF) proje yarışmasında,  Okulumuz Bilgisayar-Yazılım dalında Androidarı Projesi ile Türkiye 1.si oldu.

Bilgisayar-Yazılım dalında Androidarı projesi ile Türkiye 1.si olan Hasan AVCU, Ayberk ESER ve Recai YANMAZ’ın İntel firması tarafından ödüllendirildi.

Öğrenci ve öğretmenimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

DOESEF NEDİR?

Kısa adı DOESEF olan ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışması 13-15 Nisan tarihleri arasında İzmir’de, İzmir Üniversitesi tarafından düzenlendi.

Türkiye’den 752, yurt dışından 163 proje müracaat etti. Bu projelerden Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve seçilen Bilgisayar-Yazılım dalında 10, Biyoloji dalında 30, Fizik dalında 26, Kimya dalında 24, Mühendislik-Enerji dalında ise 20 olmak üzere toplam 110 proje yarıştı.

Yayın: 19.04.2016 - Güncelleme: 19.04.2016 12:20 - Görüntülenme: 295