EDİRNE / KEŞAN - Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi

YUSUF ÇAPRAZ ANADOLU LİSESİ’NİN TÜBİTAK’TA BÜYÜK PROJE BAŞARISI

YUSUF ÇAPRAZ ANADOLU LİSESİ’NİN TÜBİTAK’TA BÜYÜK PROJE BAŞARISI

Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı  Öğretmeni Hasan Avcu, Bilgisayar alanında, öğrencileri Recai Yanmaz, Ayberk Eser; Psikoloji alanında  Selenay Korkmaz, Fikriye Şimal Çabas’ la hazırlamış oldukları 2 projesi TUBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Avrupa Bölge Finaline katılmaya hak kazanarak büyük başarı sağlamıştır. Proje yarışması Mart ayının son haftası İstanbul Teknik Üniversitesi Kampüsünde, (4 gün) jüri üyelerine anlatılarak gerçekleştirilecektir.

Okul Müdürü Tezcan Kuşkonmaz:  “Proje Koordinatör  Türk Dili ve Edebiyat öğretmenimiz Hasan Avcu ve öğrencilerimizin hem bilgisayar hem de psikoloji alanında  hazırlamış oldukları proje ile TUBİTAK tarafından kabul edilmesi okulumuz ve bölgemiz adına büyük başarıdır. Özellikle Türkiye’nin en büyük özel okullarının bulunduğu yarışmada, Bilgisayar alanında ilk 5 proje arasına , psikoloji alanında da ilk 7 proje arasına girerek  bu başarıyı sağlamış olması takdire şayandır.”  Öğrenci ve öğretmenimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Dedi.

Yusuf Çapraz Anadolu Lisesinin Bilgisayar alanında yarışacağı okullar:  İstanbul Özel Bahçeşehir Fen Ve Teknoloji Lisesi’nin 2 projesi; İstanbul Özel Fatih Okyanus Anadolu Lisesi; İstanbul Özel Mef Lisesi

Psikoloji alanında yarışacağı okullar: İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, İstanbul Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi, İstanbul Özel Enka Lisesi, İstanbul Özel Okyanus Fen Ve Proje Lisesi, İstanbul Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi

Yarışmada Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ödüllerinden birini alan öğrenciler derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü tercih etmeleri durumunda alanlarındaki yükseköğretim programlarından burslu programlar hariç istedikleri programa sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir (Bkz. 2016 YGS Kılavuzu). Ayrıca Uluslararası Proje Yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilerek Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ödüllerinden birini alan öğrenciler TÜBİTAK 2205 - Yurt İçi Lisans Burs Programından yararlandırılacaktır. Ayrıca çeşitli ödüller kazanacaktır.

Yayın: 17.03.2016 - Güncelleme: 17.03.2016 13:42 - Görüntülenme: 858