Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi


Vizyon: Edirne Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesinin misyonu, Türkiye de demokrat, çağdaş, yurtsever, aydın bireyler yetiştirilmesinde önderlik eden eğitim kurumlarından birisi olamaya devam etmektir. Bu amaçla her kesim ve sınıftan öğrencileri kucaklamak, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de kurumun özelliği olamaya devam etmelidir. Dolayısıyla Edirne Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi her kesimden ve sınıftan yurttaşların çocuklarına, ilkellerinden hiç taviz vermeden, en çağdaş, akılcı ve yaratıcı eğitim sunmayı "MİSYON" edinmiştir. Böyle bir misyonun, Cumhuriyetin kurulmasından beri., ülkenin çağdaşlaşması ve ilerlemesinde özel bir önemi olduğunun bilincindedir.

Misyon: İstiyoruz ki; Her Veli öğrencinin hayata hazırlanmasında her türlü bilimsel gelişmeden faydalandığımızı bilsin. Öğrencilerimiz Türkçeyi iyi kullanan İngilizce iletişim kurmakta zorluk çekmeyen bireyler olsun. Öğrencilerimiz Bilgisayar ve benzeri Teknolojik aletleri verimli bir şekilde kullanabilsin öğrencilerimiz hoş görülü doğaya ve çevreye saygılı yasalara saygının topluma saygı olduğunu bilen bireyler olsun. Öğrencilerimiz sosyal faaliyetlere katılan yetenekli oldukları alanda liderlik yapabilen bireyler olsun. Öğrencilerimiz Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi öğrencisi olmanın ayrıcalık olmasını benimsesinler. Öğrencilerimiz ÖSS sınavında istedikleri Üniversitenin istedikleri bölümlerini kazanabilsinler. Okulumuzda herkes daima daha iyiye ulaşmak için çalışsın. Okulumuzda çalışanlar gerekli olanı yapmaktan çekinmeyen ve tepkilerden korkmayan bireyler olsun.

Başarılar: Okulumuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen tüm sportif faaliyetlere (futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi atletizm turnuvalarına) katılmaktadır. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılması istenen ve ilgili mevzuat kapsamında yapılması gereken sosyal etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Müzik öğretmenimiz tarafından her yıl öğrencilerimizden oluşturulan müzik grubumuz konserlerini başarı ile devam ettirmektedir.2015 yılı Nisan ayı içerisinde Tekirdağ Namık Kemal Anadolu Lisesi ile ortaklaşa bir müzik etkinliği düzenlenmiştir. Görsel Sanatlar öğretmeniz tarafından da her yıl yapılan çalışmaların sergilendiği resim sergisi düzenlenmektedir. Okulumuzda eğitici kulüpler öğrencilerimizin katılımı ile faaliyetlerine devam etmektedirler.2007 mezun öğrencimiz Simge Çakmak tarafından hazırlanan proje Marmara bölge birinci olarak Tübitak tarafından Ankara’da düzenlenen yarışmada okulumuz başarıyla temsil etmiştir. Okulumuz kardeş okul projesi kapsamında Bosna Muhsin Rzviç Lisesi ile geçmiş yıllarda karşılıklı geziler düzenlenmiş olup bu ilişkilerin önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi planlanmaktadır. Okulumuz Tiyatro ve Satranç kulübü faaliyetlerini her yıl sürdürmektedir.2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında Okulumuz öğrencileri Tubitak tarafından düzenlenen proje yarışmasında dereceye girmiştir.(Rüstem Baba türbesi Murat Can Çiçek-Esat Candar Rehber Öğrt. Tezcan KUŞKONMAZ)

Saatler: 8.30 ve 15:50
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Metro Ethernet
Yabancı Dil:
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Sınavsız öğrenci alan kurum
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0284 714 84 67

Belgegeçer - (284) 714 8468

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://yusufcaprazanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Aşağı Zaferiye Mh. Enez Kavşağı Yanı 22800 Keşan/EDİRNE

Öğretmen :33
Öğrenci :443
Derslik :24
Çok Amaçlı Salon :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2069
Öğretim Şekli :Gündüzlü ve karma Anadolu lisesi ,normal öğretim

Yerleşim Yeri - Aşağı Zaferiye mh.Enez Kavşağı yanı 22800 Keşan/EDİRNE

Adres - Aşağı Zaferiye Mh. Enez Kavşağı Yanı 22800 Keşan/EDİRNE

Ulaşım Enez Kavşağında Çanakkale yolu üzerindedir ulaşım problemi yoktur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 125km ilçe merkezine 1.5 km uzaklıktadır.